АРЕСТУВАХА ЗА БОМБА В ОСЛО 17-ГОДИШЕН РУСНАК

epa05898109 Police cordon off an area in central Oslo, Norway, 08 April 2017, following the arrest of a man and the discovery of a 'bomb-like device'.  EPA/Fredrik Varfjell NORWAY OUT

Не е ясно дали тийнейджърът е планирал да извърши нападение със самоделното взривно устройство

От полицията съобщиха, че той е арестуван по подозрение за поставено взривно устройство. Бомбата беше намерена близо до метростанция в Осло. Устройството беше обезвредено преди да избухне.

Ръководителката на службите за сигурност Бенедикте Бьорнланд посочи, че не е ясно дали тийнейджърът е планирал да извърши нападение със самоделното взривно устройство. Самоличността на заподозрения не бе оповестена, но Бьорнланд отбеляза, че той е бил известен на разузнаването. Тя уточни, че той е пристигнал през 2010 година в Норвегия като бежанец.

Местни медии съобщават, че младежът е бил наблюдаван в последно време от специалните служиб, защото симпатизирал на радикални ислямистки групировки, в това число на „Ислямска държва”. Бьорнланд съобщи, че полицията днес е повишила степента на национална заплаха от тероризъм срещу Норвегия от „вероятна опасност“ на „възможна опасност“ от атака в близките два месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *