Антимафиоти заключиха потребител на Vbox7

VBOX7Българските антимафиоти удариха пиратите в интернет. При съвместна акция на ГДБОП и колегите им от сектора във Враца беше предотвратено незаконно показване на българския филм „Лора от сутрин до вечер“ на сайта Vbox7.com. Служителите на ГДБОП са установили и локализирали потребителя, който възползвайки се от условията на сайта е качил филма. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата, съобщават от БЛИЦ.

Установеният извършител Е.Г. на 33 години от град Оряхово е от най-активните потребители на интернет страницата. Установено е, че той е разпространил на него и множество други български продукции. При проверката в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 172 а от НК от жилището му е иззета компютърна система, чрез която Е.Г е осъществявал разпространението на авторските произведения.

Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от „Съвета за защита на интелектуалната собственост“, за ограничаване на интелектуалното пиратство.

Един коментар по “Антимафиоти заключиха потребител на Vbox7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *