АНКАРА: ТУРЦИЯ Е ПОСЛЕДНАТА СТЕНА МЕЖДУ ЕВРОПА И ТЕРОРИЗМА

Turci bgnes

Турското министерство на отбраната отговаря на вълната недоволство от бруталните действия на армията им в Сирия

Турция е последната стена между Европа и тероризма. Това се казва в позиция на турското министерство на отбраната. “Турция защитава не само собствените си граници, но и границите на НАТО. Сигурността на Турция е сигурността на цяла Европа, включително на НАТО”, се посочва в документа.

“Трябва да се знае, че Турция, като последната стена между Европа и тероризма, се бори с тероризма на фронтовата линия”, се добавя в изявлението.

В него се осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, признаваща геноцида срещу арменския народ през 1915 г. и резолюцията на френския парламент относно операцията на турската армия в Северна Сирия.

“Турция осъжда резолюцията на Камарата на представителите на САЩ, която приема т. нар. арменски геноцид, без да взема предвид историческите факти и на френското Национално събрание, което декларира подкрепа за терористичната организация ПКК/ОЗН, и я описва като съюзник и се надяваме, че тези исторически грешки ще бъдат коригирани скоро”, се подчертава в документа.

Според него резолюцията на САЩ за Армения и законопроектът за подкрепа на санкциите срещу Турция противоречат на споразумението между Анкара и Вашингтон, постигнато по отношение на Сирия и духа на НАТО.

Турското военно ведомство също така смята, че резолюцията на френския парламент относно операцията в Сирия в Турция не е „нищо друго, освен опит за изкривяване на истината и скриването ѝ от световното обществено мнение, особено от френските граждани“.

По-рано днес бяха разпространени бруатални кадри от турската операция в Сирия. ООН предупреди, че Турция може да бъде отговорна за действията на своите съюзници, докато Турция обеща да разследва.

Брадати мъже викат „Аллаху Акбар [Бог е най-великият]“. Човек улавя сцената на своя смартфон и казва: „Ние сме муджахидини [свещени воини] от батальона „Файлак Ал-Маджд “[Корпус на славата]“. На заден план са труповете на кюрдските бойци.

По-нататък се вижда как група мъже са поставили краката си върху окървавеното тяло на жената. Един от тях казва, че тя е “курва”.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *