АНДРЕЙ НОВАКОВ БЕ ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА БОРДА НА ЕВРОПЕЙСКАТА БИЗНЕС МРЕЖА ЗА ИНОВАЦИИ И ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО KNOWLEDGE FOR INNOVATION

Novakov 6

Бордът ще работи по теми свързани с Европейския фонд за стратегически инвестиции и програма „Хоризонт 2020″

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков бе избран за член на управителния борд на престижната мрежа за бизнес, предприемачество и иновации Knowledge for Innovation („Знание за иновации“). Днес бе проведена първата среща на борда, в който евродепутатът ще работи по теми, свързани с Европейския фонд за стратегически инвестиции (Плана „Юнкер“) и програма „Хоризонт 2020″. В управителния борд са бившият председател на Европейския парламент Йержи Бузек и Ламберт ван Нистелрой – един от преговарящите за кохезионната политика в ЕС.

„ЕС предлага немалко възможности за финансиране на иновации, които са достъпни и за страната ни. Моята цел е да имаме повече успеваемост с подобни средства, както и опростяване на европейските правила за предоставянето им“ , заяви Новаков.

Андрей Новаков е и сред евродепутатите, подписали „Пакта за иновации“ – инициатива с цел предоставяне на по-достъпно и лишено от бюрокрация финансиране за иновации към малките и средни предприятия, предприемачите и учените в ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *