ПОСЛАНИЧКАТА НА АМЕРИКА СЕ СБОГУВА С БЪЛГАРИЯ ВЪВ ФЕЙСБУК

IMG_0378

 

Марси Рийс се сбогува с България със снимка от връх над с. Гела.

Ден преди официалния край на мандата си в България Марси Рийс се сбогува с България. В разпространеното съобщение тя споделя: „За мен бе чест и привилегия да служа като представител на американския народ по време на последните ми три години като посланик на САЩ в България. Имах честта да работя с прекрасни професионалисти, както българи, така и американци, в нашето посолство в София. Имах също така удоволствието да работя с много, много българи. Вие неизменно споделяхте щедро своите знания и обич към страната си. Бих искала да пожелая на всички вас и на вашите семейства успех в бъдеще. Довиждане!“

Със завършването на 3-годишния си мандат у нас Марси Рийс завършва и дипломатическата си кариера и се пенсионира от дипломатическия корпус на САЩ. На 23 юли тя получи от президента Плевнелиев орден „Стара планина“ – първа степен за приноса й за задълбочаване и разширяване на приятелските отношения между България и САЩ.

Все още не е обявено кой ще бъде следващият посланик на Съединените щати у нас, тъй като Обама още не е обявил пред Конгреса номинацията си за поста. Едва след това кандидата ще трябва да бъде изслушан пред комисията по външни отношения на Сената, за да бъде одобрен и назначен като посланик. Предполага се, че името на новия посланик ще стане ясно на есен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *