Ал Джазира притежава секретни шпионски документи на MI-6, МОСАД и ФСБ?

Ал ДжазираAl Jazeera обяви, че притежава над сто поверителни „шпионски документа“ и се кани да ги публикува като направи разкрития, които ще са по-разтърсващи и от тези на Едуард Сноудън. Секретните доклади са иззети от най-известните световни разузнавателни агенции, но от телевизията не уточняват, как точно са успели да се сдобият с тях.

 

Документите са на британските тайни служби „MI-6″, израелската „Мосад“, руските „ФСБ“, южноафриканската „SSA“ и австралийската „ASIO“ и представляват „най-голямото изтичане на разузнавателна информация след докладите на Едуард Сноудън“, твърдят от Al Jazeera. От телевизията, че ще публикуват материалите съвместно с британския вестник Guardian и обещаха да изнесат на бял свят неподозирани досега тайни за шпионажа на тайните служби.

 

Авторите на документалния проект обещават „безпрецедентни разкрития за държавни договори, както и любопитна информация за тайното и безкрайно политизирано царство на глобалния шпионаж“. В предварителното изявление около предстоящото публикуване на документите, се казва още, че те разкриват реални факти и скрити истини, които тайните служби умишлено не изнасят пред широката общественост.

 

Документите, чието съдържание ще бъде обявено съвсем скоро, датират от периода между 2006-та и 2014-та година. Те включват „истинската“ оценка на Израел за иранския ядрен потенциал и други доста интересни данни около Иран.

 

В някои от документите се описва и операция на „MI-6″ с цел набиране на севернокорейски шпиони, които да изнасят на Запад държавните тайни на Северна Корея. Също така се говори и за заговор, който е имал за цел да елиминира лидера на Африканския съюз.

 

Според публикуваната информация от Al Jazeera, източника на документите е южноафриканската агенция „SSA“. Освен шпионските доклади, за публикуване се подготвят „подробни отчети и вътрешни анализи на оперативните агенти от южноафриканската агенция за национална сигурност“, както и „тайни писма с CIA, MI-6, Мосад, ФСБ и с иранските тайни служби“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *