АКЦИЯ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВАРНА, 7 СЛУЖИТЕЛИ НА ДАИ В АРЕСТА

Beleznici bgnes

По информация на БНР сред арестуваните е директорът на ДАИ-Варна Коста Панайотов

При специализирана полицейска операция са задържани 7 служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ – Варна, съобщиха от областната дирекция на МВР. От съобщението се разбира, че сред задържаните има и служители на ръководни длъжности.

Акцията е на отдел „Икономическа полиция“ и е по разследване за престъпления по служба, като от полицията отказаха да конкретизират за какви обвинения става дума. Посочват, че са претърсени служебни помещения в сградата на инспекцията, като са намерени множество документи, съотносими към извършени престъпления по чл. 282 от НК за превишаване на служебите правомощия с цел облага. Седмината са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжната прокуратура – Варна.

От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че към настоящия момент няма повдигнати обвинения, нито взети мерки за процесуална принуда спрямо задържаните. От там допълват, че когато бъдат събрани достатъчно доказателства, уличаващи конкретни лица в извършването на конкретни престъпления, наблюдаващият прокурор ще одобри съответните обвинения, а прокуратурата своевременно ще оповести развитието в наказателното производство по подходящ начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *