АКЦИЯ НА ПЪТНА ПОЛИЦИЯ ЗА СКОРОСТ И АЛКОХОЛ

KAT BGNES

ГЕРБ внесе в парламента предложение за премахване на знаците за камери край пътя

В момента на територията на цялата страна се провежда операция на Пътната полиция по контрол за висока скорост и употреба от страна на водачи на алкохол. Операцията е стартирала в 8 часа днес и ще продължи до 6 часа на 5 юни. Служителите на реда ще следят за стриктното спазване на ограниченията и забраните.

Основна цел на операцията е намаляване на жертвите на пътя. Освен екипи на „Пътна полиция“ са включени и екипи на „Охранителна полиция“. През светлата част на деня силите на реда ще следят за шофиране с висока скорост. Екипите ще бъдат разположени на места, предразполагащи към нарушаване на максимално разрешената скорост на движение. В тъмните часове ще има засилен контрол за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи и такива, които са употребили алкохол и/или наркотични вещества.

По-рано днес депутати от мнозинството внесоха в деловодствоот на парламента промени в Закона за движение по пътищата. На брифинг в Народното събрание Станислав Иванов посочи, че промените са в отговор на срещата при премиера преди дни за безопасността по пътищата. Прекратява се регистрацията на автомобила при  ПТП, ако шофьорът е неправоспособен или е употребил алкохол. Това ще става независимо дали колата е негова или е на друг собственик.

Според герберите всеки трябва да носи отговорност.  Още днес промените се внасят в деловодството, за да станат законодателен факт в най-скоро време. „Явно обществото ни е такова, че има нужди от изненади“. С тези думи министър Валентин Радев коментира в кулоарите на НС внесените от ГЕРБ промени в Закона за движение по пътищата. Експертите били категорични, че трябвало да се премахнат предупредителните табели за видеонаблюдение по родните пътищата. Според думите на министъра слагането им се оказало грешка. Оказвало се, че шофьорите намаляват скоростта там, където има камери, след което отново натискали газта. Валентин Радев се надява новите мерки срещу джигитите на пътя да дадат резултат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *