Акцията с оставката на Орешарски постави важни въпроси към управляващите

Димитър КенаровДимитър Кенаров е един от протестиращите младежи срещу управлението на страната, което повече от 100 дни отказва да подаде оставка. Той е и сред хората, които подхванаха акцията във фейсбук с оставката на Пламен Орешарски, която днес взриви интернет пространството и медиите. Специално за Bulgaria-news той коментира днешната акция към премиера.

– Имаше ли успех днешната ви акция с оставката на Пламен Орешарски?

– Минали са само няколко часа, но според успехът е налице. Щом накарахме премиера да се притеснява и публично да обяснява, че не се е оттеглил, значи сме постигнали успеха, който търсехме (според БНР Орешарски ще излезе с официално изявление, че не е подал оставка).

Така, че акцията ни днес постигна няколко важни неща: първото, че накарахме премиера да се обяснява, но по-важното е, че с това повдигнахме много важни за страната ни въпроси. С тази акция върнахме фокуса върху основните цели на протестите, че най-важното нещо сега е оставката на правителството и емоционалният заряд сред протестиращите се връща.

– Имахте ли колебания за самата акция и имаше ли хора, които бяха против?

– Хората, които я иницирахме, нямахме колебания, по скоро обмисляхме детайлите. Само, че преди самата акция, която бе обявена точно в 16,00 часа да атакуваме фейсбук с тази новина, се появиха такива, които бяха разколебани. Пък и някой ни “предаде” и около 15,00 часа изтече новината в един сайт, като бе копирано и писмото, което разпратихме към нашите сподвижници. Хубаво е, че не изтече като вирус и акцията не бе провалена.

– Смятате, ли че така ще притесните управляващите и специално премиера, който току-виж взел, че си тръгнал?

– Това е целта, но както виждаме това правителство е като стена, която не се поддава на натиск от народното недоволство. От друга страна искахме да покажем, че по този начин се управляват медиините империи на Делян Певвски, като основен принцип е този на Гьобелс – една лъжа повторена 1000 пъти, става истина. Така, че с тази акция искахме да покажем как те творят дезинформациите в медиите си и изобщо как действат повечето медии у нас.

– Ще продължите ли да “тормозите” управляващите с подобни предизвикателства и специално днешната акция не закъсня ли малко.

– То правителството е толкова закъсняло, че каквото и да правим все ще е навреме. Да, ще продължаваме с такива идеи да “дразним” Орешарски и компания, както направихме акцията на 9 септември, с паметниците, маратона пред парламента.

Източник: Bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *