Акцията в „Мултипринт“ разпоредена от враг на Цветанов, прокуратурата с рекорд по бързина

МултипринтПостановлението за влизането на ДАНС в костинбродската печатница „Мултипринт“ е издадено от стар враг на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Според разпространените от bTV документи, които претендират за достоверност, пряк инициатор на акцията е прокурорът от СГП Ангел Попколев.С негов подпис на 10 май е разпоредено:

1. Да се състави екип от състава на ДА“НС“ и съответно лице със специални знания (експерт) за извършване на проверка в помещенията на сградата на дружество „Мултипринт“ ООД.

2. Да се установи има ли отпечатани бюлетини в количество, по-голямо от поръчаното от „Информационно обслужване“

3. Да се установи има ли белязани бюлетини на територията на страната.

4. Да се снемат обяснения от посочените в сигнала лица.

5. Ако в хода на проверката се установят и други лица, на които са известни факти и обстоятелства, касаещи случая, да се снемат писмени обяснения и от тях

Прокурор Ангел Попколев отнесе канонада от критики през декември 2012 година. Тогава, в качеството си на вътрешен министър, Цветан Цветанов го порица публично за решението на Попколев да прекрати разследване за обир на клон на ДСК срещу Любомир Крумов-Гъзара и още девет души, извършен миналата година. Цветанов коментира, че откакто са на свобода, някой слага заглушителни устройства на аларми в близост до нарочени за обир обекти.

Изключително впечатление от изнесените документи прави и бързината, с която случаят продължава по различните етажи. Само за един работен ден са входирани два сигнала на Мая Манолова – за незаконни бюлетини в „Мултипринт“ и за риск изпълнителният директор и председателят на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ да опорочат изборите. Документите веднага стигат до прокурор Ангел Попколев. От своя страна той възлага пет задачи на подчинените си. Всичко е свършено за отрицателно време и до края на работния ден в документацията са заведени обяснения от Йордан Бончев (собственик на „Мултипринт“), съпругата му Олга Бончев (съдружник в „Мултипринт“), Георги Иванов (икономически директор на „Мултипринт“) и Ивайло Иванов (главен технолог на „Мултипринт“). Остава време дори и за доклад от експерта Божидар Василев, който потвърждава защитната теза на собственика и констатира единствено дребни нарушения по сигурността и технологичния процес.

Линк: http://www.blitz.bg/news/article/199660

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *