АДРЕНАЛИН! 81-годишна баба скочи с парашут

Веселия Николова ДимитроваИзключителна смелост и себеотрицание показа 81-годишната Веселия Николова Димитрова от Монтана, която заедно със своя син скочиха с парашут на летище край Монтана.

Въпреки преклонната си възраст дамата доказа, че годините нямат значение, когато имаш силна воля и желание да летиш. Впрочем в тази си постъпка Димитрова не е начинаеща. Преди 62 години тя за първи път скача с парашут.

– На 10 април 1951 г. като ученичка в Ломската гимназия бяхме в Мусачево – развълнувано разказва баба Веселия. – Тогава се впечатлих от скоковете с парашут и реших да опитам. Никак не ме беше страх и дори два пъти скочих.

Въпреки че оттогава не е скачала, през всичките тези години тя много често обръща поглед към небето и се наслаждава на прелитащите самолети. Миналата година, след разговор със своя внук за отминалото време и скучните пенсионерски години, решава да направи нещо, което ще вдигне адреналина й отново. Минути преди да се качи в самолета, жената разказа и другата причина да полети: „Съпругът ми почина преди четири години, изпитвах голяма мъка и си казах, че ми трябва някакво голямо преживяване, за да мога да го преживея”.

Скокът, който си избра Веселия, е от 3000 метра. Свободното падане е около 40 секунди, а на 1500 метра от земята се отваря парашутът. Дамата смелчак има намерение догодина за следващия си рожден ден отново да повтори сегашната си постъпка.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *