АДВОКАТ E ЕДИН ОТ ТЪРСАЧИТЕ НА СЪКРОВИЩЕ В РОЖЕНСКИЯ МАНАСТИР

beleznici bgnes

Властите задържаха още двама заподозрени за участие в нападението

Арестуваните за нахлуването в Роженския манастир станаха 7. Адвокат от Благоевграската колегия е един от задържаните.  Това разкри Весела Стоилова, говорител на Районната прокуратура в Благоевград пред Нова телевизия. Евентуално той е ръководител на групата и е организирал нападението. За това все още няма категорични доказателства, като Стоилова заяви, че за организирана престъпна група е „силно казано“ да се говори.

Разследващите проверяват версията адвокат да е поръчал обира. Обирджиите опитали да разбият зазидан прозорец. Щетите върху сградата не са много големи. Духовниците обаче са разтърсени от случилото се.

„Връщане в средновековието…Отецът е в добро състояние, той няма как съвсем доброволно да предаде цял манастир на група не знаещи какво правят деца. За голямо съжаление, което е така циничното, така младежи да издевателстват над така сериозен човек вече на възраст”, коментира архимандрит Епифаний пред Нова телевизия.

Двама от задържаните са на 16 и 17 години, четвъртият е пълнолетен, като от години живее в Кипър, но от около месец е на гости в България. На един от обвиняемите е повдигнато и обвинение за държане на незаконно оръжие – газов пистолет, преработен в боен. Оръжието е открито при обиск в дома му.

Обвиненията са за кражба на мобилен телефон, този на свещеника, и на 16 броя камери, които крадците са взели със себе си. Крадците първоначално не са знаели, че има камери, а са ги забелязали по време на обира. Това личи от записите, тъй като именно адвоката си слага допълнително маска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *