АДВОКАТ ХАДЖИГЕНОВ ПОПИТА МИХНЕВА ПУБЛИЧНО ТОВА, КОЕТО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ ПИТА: ВИЕ АДВОКАТКА НА СОТИР ЦАЦАРОВ ЛИ СТЕ?

mihneva

 

Жесток скандал се разрази в студиото на ТВ7: именуващата сама себе си „разследваща журналистка“ увисна като прани кюлоти на селски простор.

Адвокат Николай Хаджигенов и журналистката Маргарита Михнева влязоха в жесток спор за това, каква е ролята на Сотир Цацаров и дали трябва да подаде оставката си заради отношението си към съдебната реформа. „Цацаров трябва да си отиде, защото главният прокурор и прокуратурата е еманация на злото. Той не иска да се случват конституционни промени, а само такива в процесуалните закони“, заяви Хаджигенов.

„И да дойде Иван или Петкан на негово място, пак нищо няма да се промени“, контрира Маргарита Михнева. Адвокатът обаче не се съгласи и изтъкна, че след толкова години само на процесуални промени правосъдието не е станало по-бързо. „Цацаров трябва да си отиде и заради аферата в Костинброд, както и заради заплахите за убийството на Пеевски. Той е един от основните виновници за източването на КТБ“, каза още Хаджигенов.

„Главният прокурор се е превърнал в партия. Не може всички партии в парламента да ходят и да се пазарят с него за съдебната реформа. Кой е той, че да се меси в законопроекта? Ние нямаме нужда от главен прокурор, който да се опитва да мачка всички“, каза още адвокат Хаджигенов, който попита Михнева дали не е адвокат на Сотир Цацаров, след като тя се опита на няколко пъти да прехвърли вината от прокуратурата към съда.

Източник: Фактор.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *