Агент на ДС стана областен управител на София!?

Росен МалиновТой бe обявен по време на заседанието на Министерски съвет от премиера Пламен Орешарски

Бивш служител на Държавна сигурност бе избран за областен управител на София. Той е бил обявен по време на заседанието на Министерски съвет от премиера Пламен Орешарски.

Малинов е завършил Софийския университет „Филосовския факултет”. Бил е заместник-председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на постоянната комисия по устройство на територията, архитектура и жилищна политика

Правителството определи новите областни управители и на Плевен, Бургас, Габрово, Ловеч, Видин, Кърджали, Враца, Добрич, Сливен, Смолян.

В Плевен постът ще заеме Илиян Йончев. Той е роден през 1976 г. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и здравен мениджмънт в Медицинския университет в Плевен. Има следдипломни специализации по данъчен и митнически контрол и по политически мениджмънт. От години работи на юридически длъжности в МУ – Плевен, като в момента е ръководител на направление „Кореспонденция”. Общински съветник е в ОбС – Плевен, където е председател на Комисията по законосъобразност и установяване на конфликт на интереси.

Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов. Роден е през 1964 г. Завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии – Бургас. Преди това е бил изпълнителен директор на „Зона за обществен достъп Бургас” АД и общински съветник в местния парламент.

Николай Григоров става областен управител на Габрово. Роден е през 1967 г. Има магистратури по история и по стопанско управление от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В момента е управител на „Отвес – консулт” ЕООД. Избиран е за народен представител в 40-ото Народно събрание.

Постът в област Ловеч ще бъде зает от Милко Недялков. Той е роден през 1956 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Почти целият му трудов стаж е като редактор на регионални вестници и кореспондент на централни вестници за Ловешка област. В периода 2003-2011 г. е бил председател на Общинския съвет в Ловеч.

Кръстьо Спасов е новият областен управител на Видин. В периода 2005-2009 г. е заемал същата длъжност. Роден е през 1947 г. и е завършил Висшия институт по архитектура и строителство в София, както и ВИНС – Варна.

Областната управа в Кърджали ще бъде ръководена от Бисер Николов. Той е роден през 1970 г. Магистър е от УНСС. Дългогодишен банков служител, в момента той е заместник-управител на клон на банка в Кърджали.

Венцислав Василев става областен управител на Враца. Той е роден през 1953 г. Завършил е топло и ядрена енергетика в ТУ – София и организация и управление на бизнеса в СА „Д. Ценов” – Свищов. В последните години работи в „АЕСП-С” ЕООД, Козлодуй, където в момента е управител. Бил е два мандата общински съветник и председател на ОбС на Бяла Слатина.

Постът в Добрич ще бъде поет от Недко Марчев. Той е роден през 1961 г. Завършил е зооинженерство във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина – Стара Загора, както магистратура по мениджмънт във ВИНС – Варна. Работил е като зооинженер в различни служби и фирми. Председател е на Общинския съвет на Генерал Тошево в периода 2003-2007 г. и 2009-2013 г.

Корнелий Желязков поема областната управа в Сливен. Роден е през 1962 г. Завършил е УНСС със специалност икономика и организация на промишлеността. В момента е заместник-кмет на Община Сливен.

Областен управител на Смолян става Димитър Кръстанов, настоящ общински съветник и бивш заместник-областен управител на Смолян. Роден е през 1953 г.

Припомнете си тук всички агенти на Държавна сигурност в 42-то Народно събрание:

ГЕРБ:

Любомир Христов (1954), издигнат в 30-и МИР-Шумен – резидент „ХАРИ” на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване, ВКР) от 1981 г.;

Румен Иванов (1962), издигнат в 8-и МИР-Добрич – щатен служител на Областно управление на МВР-ДС в Толбухин (Добрич) от 1987 г.;

Стефан Дедев(1959), издигнат от 16-и МИР Пловдив – щатен служител в граничен отряд от 1987 г.

Иванов и Дедев бяха депутати от ГЕРБ и в 41-то Народно събрание, а Христов на предишните парламентарни избори през 2009 г. е кандидат-депутат.

БСП:

Минчо Минчев (1944), издигнат в 6-и МИР-Враца – агент „АРАБАДЖИЕВ” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от 1985 г.;

Росен Малинов (1955), издигнат в 24-и МИР-София – съдържател на явочна квартира „ЛЮЛЯК” от 1988 г.;

Румен Гечев (1956), издигнат в 23-и МИР-София – секретен сътрудник „ЕКОНОМОВ” на Първо главно управление на ДС (разузнаването) от 1987 г.;

Христо Монов(1958), издигнат във 2-и МИР-Бургас – агент „ГОГОВ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1987 г.

Нито един от тях не е бил в предишния парламент. Тогава някои са кандидат-депутати. Румен Гечев беше министър на икономиката в правителството на Жан Виденов (БСП).

ДПС:

Ахмед Башев (1964), издигнат в 1-и МИР-Благоевград – агент „МАНОЛ” на Областно управление на МВР-ДС Благоевград от 1988 г.;

Лютви Местан (1960), издигнат в 9-и МИР-Кърджали и в 29-и МИР-Хасково – агент „ПАВЕЛ” на ВКР от 1979 г.;

Рамадан Аталай (1957), издигнат в 18-и МИР-Разград и в 20-и МИР-Силистра – агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.;

Янко Янков (1955), издигнат в 21-и МИР-Сливен – нещатен служител на Областното управление на МВР-ДС в Сливен от 1986 г.

Местан, Аталай и Янков са депутати в предишния парламент. Башев е кмет на община Гърмен. През март 2009 г. за кратко е арестуван, по обвиненията на Яне Янев, че в Рибново с неговата протекция се насажда радикален ислям.

„Атака”:

Станислав Станилов (1943), издигнат в 7-и МИР-Габрово и в 13-и МИР-Пазарджик – агент „СВЕТЛИН” на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването) от 1986 г. Станилов е депутат от „Атака” и в предишния парламент.

Източник: livenews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *