Агенти на ДС и хора на Цветан Василев искат забрана на протестите

Агенти на ДСВладимир Танев(на снимката вляво), разкрит като агент „Спасов“ на VI отдел на ДС от Комисията по досиетата, стана създател и идеолог на антипротестна група във Facebook. Танев е журналист, работил в Дарик Радио и бивш съдружник на Васил Божков – Черепа във фирмата Медиа Нове холдинг (МНД).

Това пише в сайта „Биволъ” по повод инициативата „София без блокади”, чиято идея е да се изгонят протестиращите срещу кабинета „Орешарски” от центъра на столицата в градинките и до НДК, където са групите на контрапротестиращите.

Кои са хората, родили тази идея:

През 1997 г. Владимир Танев, Васил Божков-Черепа, Радосвет Радев – агент „Карак“(на снимката вдясно от Васил Божков) и бившият главен редактор на „Труд“,а сега на „Преса“ Тошо Тошев – в архивите на ДС явочник „Бор“, влизат в съвета на директорите на акционерното дружество „МНД“ АД, което е с предмет на дейност електронни и печатни медии.

Дейността на „МНД“ АД е прекратена в края на 2006 г., като тогава дружеството е било собственост на Медия Холдинг (издател на „Труд” и „24 часа”), Нове Холдинг на Божков и Дарик Радио на Радосвет Радев.

Васил Божков-Черепа е цитиран в няколко доклада на американските посланици в България като водеща фигура в българската организирана престъпност. Забранен му е достъп до САЩ. През 2003 г. като кандидат-кмет на СДС за София Пламен Орешарски се срещна с Васил Божков и това стана причина кандидатурата му да бъде оттеглена.

Любопитна подробност е, че срещата между кандидат-кмета Орешарски и Васил Божков-Черепа е организирана от сегашния министър на културата, а тогава активен седесар,Петър Стоянович,чиято неформална съпруга Мария Дивизиева е началник-кабинет на премиера Орешарски. Вицепремиерът в правителството на Орешарски Даниела Бобева също има топла връзка с Васил Божков – Черепа.

Журналистът Любо Кольовски, друг член на групата, също е с досие от бившата ДС. Той е близък приятел с депутата от „Атака“ Венцислав Лаков.

Администратори в групата „София без блокади” са бившият вътрешен министър Богомил Бонев,кумец на червения олигарх Георги Гергов и негов служител в Пловдивския панаир и Веселина Томова от сайта Afera.bg, която е върла защитничка на групировката ТИМ и Бареков (вероятно е на хранилка при банкера Цветан Василев). Цветан Василев е работил за ТИМ като директор в тяхната Централна кооперативна банка,в много близки отношения е с Иво Каменов-двигател на медийните проекти на групировката: телевизия Bulgaria on air и групата сайтове около investor.bg.

Като публичен говорител се изявява пиарката на руски фирми в България Нора Стоичкова – която от години е на заплата при Богомил Манчев(„Риск Инженеринг“),който пък е близък приятел и бизнес-партньор на Цветан Василев(Корпоративна търговска банка).

Активна в групата е и Любка Качакова,близка приятелка на бившия царски министър Милен Велчев, който сега управлява българския офис на ВТБ Капитал – руската банка,която неотдавна купи 9,9% от Корпоративна търговска банка и е партньор с Цветан Василев в Булгартабак и Виваком.

В отворено писмо до Столична община, главния прокурор, Столична дирекция на полицията и други институции, от името на „София без блокади“ се настоява протестите срещу правителството на Орешарски да бъдат забранени.

Един коментар по “Агенти на ДС и хора на Цветан Василев искат забрана на протестите

  1. Поредната доза бул шитс! Навързали сте кръвни врагове като първи приятели по линии, които отдавна са размити или никога не са съществували, какъвто е случаят с Мустака и ЦКБ. До 2001 г. акционери на ЦКБ АД са били: ЦКС, Булбанк АД, ДФ “Земеделие”, Банковата консолидационна компания и др.,а до 96 Цвъки е бил началник управление „Валутни операции и ликвидност“. Химимпорт става акционер чак 2002, по което време Василев е изпълнителен директор на КТБ . Проверявайте си информацията, преди да пишете. А и как, по дяволите, една група във фейсбук ще спре протестите, като хората очевадно нямат намерение да се отказват?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *