АВТОБУСЪТ С БЪЛГАРСКИ ТУРИСТИ В ЕГИПЕТ КАТАСТРОФИРАЛ ЗАРАДИ ВИСОКА СКОРОСТ

epa06280518 An ambulance leaves the site of the gun battle at the 135km mark on Cairo-Bahariya Oasis road, southwest of Cairo, Egypt, 21 October 2017. The Egyptian Interior Ministry announced that 16 of its personnel (11 officer and five soldiers) died during a raid on a militant hideout in the mountains close to the 135km mark on Cairo-Bahariya Oasis road. According to media reports, at least 58 Egyptian policemen died quoting internal sources.  EPA/MOHAMED HOSSAM

Български дипломат следи на място състоянието на ранените

Петимата български туристи, които пострадаха по-тежко при пътнотранспортно произшествие с автобус в Египет вчера, се намират в частна болница. Пострадалите имат фрактури и порезни рани.

Днес предстои те да бъдат изследвани и да има се направят снимки със скенер, за да се установи състоянието им и да им се назначи лечение. Може да се наложи и оперативно лечение. Това информира българският консул Евгени Паралингов, който бе изпратен незабавно на място от външния министър Екатерина Захариева.

В болницата с ранените българи има и представител на българската и египетската туристически фирми. Стана ясно и че всичките изследвания, операции и грижи в здравните заведения ще се поемат от застраховките на пътниците.

От общо 20 души ранени в автобуса, 12 са с по-леки рани, ожулвания, охлузвания, синини, леки порезни рани – те са обработени и са изявили желание да продължат туристическата си програма.

Круизът по река Нил на групата свършва в събота, 24 март. В хотела в Хургада, където ще бъде настанен и консулът, са пожелали да останат и да изчакат връщането на групата на 24 март други трима души, по-леко пострадали, с вече обработени рани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *