Абсурд: 16 лв. банкова такса за 32 лв. превод към КАТ

16 лв. банкова таксаЗа поредния абсурд сигнализираха граждани в рубриката „Моята новина“ на сутрешния блок на Нова телевизия. Изключително високи са банковите такси, които са принудени да плащат собственици на автомобили при смяна на номера или при заплащане на каквато и да е услуга извършена в КАТ Бургас.

Преди няколко дни Енчо Георгиев отишъл в КАТ- Бургас, за да регистрира на свое име закупения от него автомобил-втора ръка и да смени регистрационните табели. Изчакал търпеливо на опашката, за да му дойде реда и платил такса от почти 50 на сто от сумата, която трябва да преведе на МВР.

„Банковата такса в полза на тази банка беше 16 лева, а цялата сума, която дадох за талона и за номерата беше 32 лева и 90 стотинки”, обясни Енчо Георгиев. „Тази банка е монополист. Когато дойдеш, преди да платиш на банката сваляш си предния регистрационен номер, даваш си двата талона с номера на гишето и тогава плащаш.И ако решиш да отидеш при друга банка, за да платиш, ти не можеш да използваш собствения си автомобил, понеже си без номера и без талон”, коментира още той.

По информация на Нова телевизия от една седмица на територията на КАТ- Бургас работи нова банка. От пресцентъра на МВР уточниха, че договорът с финансовата институция е сключен след като са приключили наемните отношения с друга банка. От там силовото ведомство увериха, че нямат правомощия да се месят в таксите, които банката налага на своите клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *