АБВ И „ДВИЖЕНИЕ 21“ НА ТАТЯНА ДОНЧЕВА СЯДАТ НА МАСАТА ЗА ПРЕГОВОРИ

Doncheva Prodanov bgnes

Двете партии говорят за общо явяване на предстоящите парламентарни избори

Лидерите на АБВ и „Движение 21“ Константин Проданов и Татяна Дончева дадоха съвместна пресконференция. Инициативата за срещата била на новото ръководство на АБВ, а основание за разговорите дадения мандат по време на конгреса за намиране на нови формули за коалиционно взаимодействие и партньорство.“Нашето виждане е, че е необходимо и прагматично да търсим разширяване на нашето влияние чрез сродни формации“, каза Проданов.

И двамата лидери констатираха, че нямат непреодолими различия по отношение на основните си приоритети и се допълват доста добре взаимно. Все пак преговорите ще продължат до края на месеца, а дали ще има коалиционно споразумение ще стане ясно в началото на февруари. Освен това лидерите на двете формации констатираха, че електоратът им е със сходни идейни виждания и позициониране в политическото пространство.“Допълнителни разговори предстоят, амбицията ни е да създадем алтернативен ляво-центристки блок“, заяви Проданов. По думите му основната мотивация им е да се опитат да консолидират подкрепата ляво-център.

Татяна Дончева заяви, че са стартирали тези преговори, приемайки предложението на АБВ. Тя подчерта, че запазват като приоритет радикалната съдебна реформа като ключ за постигане на добрите социални решения. Дончева припомни концепцията на „Движение 21“, а именно, че прагматичните решения подобряват живота на хората – важно е котката да лови мишки, а не дали е бяла или черна. Тя посочи, че несъмнено това било прагматично решение, тъй като двете формации биха постигнали по-голяма електорална тежест, по-големи шансове за влизане в следващ парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *